Berit Kjøll valgt som ny Idrettspresident

Sofie Torlei Olsen - NIF
26.05.2019
Berit Kjøll (63) fra Asker ble valgt som ny idrettspresident på Idrettstinget
Med en knapp margin med to stemmer, fikk Kjøll 50,6% av stemmene mot Sven Mollekleiv som fikk 49,39% av stemmene. Berit Kjøll overtar vervet etter Tom Tvedt. Vibecke Sørensen fra Bærum og Johann Olav Koss fra Oslo ble valgt inn som representanter til Idrettsstyrets presidentskap.

- Det er i frivilligheten og bredden i idretten i samfunnet, og mine siste seks år i frivilligheten som er min drivkraft til å sammen med idretts-Norge, utvikle Norges idrettsforbund. Først og fremst nasjonalt, men også ved å ha en tydelig stemme internasjonalt, sier Berit Kjøll.
Berit Kjøll er utdannet høgskolekandidat i reiseliv fra Oppland distriktshøgskole og markedsøkonom fra Norges Markedshøyskole. Hun har videreutdanning innen ledelse fra INSEAD og Harvard Business School.

Kjøll har vært leder i en rekke bedrifter, deriblant Tusenfryd, Flytoget, Steen & Strøm og Telenor. Kjøll er i dag direktør i telekomselskapet Huawei. Kjøll har vært i styret til Norges Rytterforbund, og har vært styreleder i Den Norske Turistforeningen, i tillegg til en rekke andre styreverv.

Komplett oversikt over det nye idrettsstyre er som følger:
President
Berit Kjøll, 63 år, Asker

1 visepresident
Vibecke Sørensen, 51 år, Bærum

2 visepresident
Johann Olav Koss, 51 år, Oslo

Sebastian Henriksen (under 26 år), 22 år, Tromsø

Sondre Sande Gullord, 29 år, Gjøvik/Oslo

Zaineb Al Samarai, 31 år, Oslo

Elisabeth Faret, 51 år, Stavanger

Ole Jørstad, 56 år, Levanger

Erik Unaas, 60 år, Eidsberg

Astrid Strandbu , 50 år, Tromsø

Emilie Zakariassen Hansen (under 26 år), 25 år, Fredrikstad

Idrettstinget hadde tre presidentkandidater å velge mellom. Foruten sittende idrettspresident Tom Tvedt, utfordret også Berit Kjøll valgkomiteens kandidat Sven Mollekleiv. Etter to meget spennende valgrunder ble det klart at Berit Kjøll gikk av med seieren.
Første ordinære styremøte med det nye idrettsstyret planlegges i slutten av juni.